Roeselare van strijden voor play-off 2 tot bibberen in play-off 3: "Geen goede periode om te twijfelen"


Foto: © photonews 15 april 2019 09:16

Roeselare ging op het veld van OHL roemloos onderuit. De West-Vlamingen lijken nog slechts een schim van het team dat in de reguliere competitie slechts één doelpunt tekort kwam om Westerlo uit de top vier te houden. Maël Lépicier beseft dan ook hoe snel het kan gaan.

De verdediger dacht nog eens terug aan een kleine anderhalve maand geleden, toen het beslissende duel voor die laatste plek bij de top vier op het spel stond. "Na de match die we speelden voor play-off 2, is er misschien decompressie opgetreden. Dan wordt het vertrouwen ook aangetast. Het is al een paar matchen dat we niet het voetbal ontwikkelen dat we kunnen spelen", stelt Lépicier vast.

Mentale kwestie

Volgens de Congolees is het puur een mentale kwestie. "Het speelt zich in het hoofd af. Eens het vertrouwen mindert, kan het in drie à vier weken een bepaalde richting uitgaan. Het kan heel snel gaan. Dan slaat iedereen aan het twijfelen. Dat is in haast alle sporten zo. Alleen is het geen goede periode om te twijfelen", beseft Lépicier.

De nederlaag in Leuven had volgens hem ook nog een andere reden: de standaardsituaties. "We waren niet zo slecht, als je enkele domme balverliezen en de stilstaande fases wegneemt waarop zij scoren. Als het 0-0 bij de rust had gestaan, was het niet zo catastrofaal uitgedraaid. Oké, we hadden geen kansen. Maar zij ook niet, zonder die stilstaande fases."

Roeselare \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.