Eindelijk een voorstander van play-off 2 gevonden: "Kijk naar de uitslagen: telkens drie, vier of meer doelpunten"


Foto: © photonews 16 april 2019 16:20

Benjamin Lambot voelt zich eindelijk opnieuw voetballer. De speler van Cercle Brugge heeft eindelijk de grasmat nog eens mogen voelen en is nog altijd een man met een mening. Zo vindt hij niet dat er veel mis is met het format van play-off 2 en hij zorgt ook voor argumenten.

Lambot is overigens ook niet aan zijn proefstuk toe. "Ik heb ook al play-off 2 gespeeld met Lierse. We zijn er ondertussen al een beetje aan gewend geraakt. Het zijn enkel meer ploegen uit eerste klasse die er in actie komen. Ploegen kunnen het ook gebruiken om het volgende seizoen al voor te bereiden. Ik vind het best wel een goede zaak."

De ploegen willen aanvallen - Benjamin Lambot

Voor deze teams is er ook al veel druk van de schouders gevallen en dat bevalt  Lambot wel. "Iedereen kijkt naar play-off 1. Wie ontspannen wil voetballen, kan dat doen in play-off 2. Er vallen ook veel doelpunten, er is meer ruimte. Kijk maar naar de scores: telkens drie, vier of meer doelpunten. De ploegen willen aanvallen."

Er zijn uiteraard ook andere voorbeelden te vinden van wedstrijden tussen uitgebluste ploegen die weinig om het lijf hadden. "Union won met 0-1 op het veld van Kortrijk. Dat was misschien één van de eerste keren dat er slechts eenmaal gescoord werd in een match uit play-off 2", blijft Lambot bij zijn standpunt.

Cercle Brugge \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.