"Het is precies een basketbalploeg" - François Kompany duidt de troef van OHL aan en reageert op bezoek van Martinez


Foto: © photonews 16 april 2019 19:13

Het zijn niet meteen de meest vrolijke tijden voor SV Roeselare. Voornamelijk in de laatste drie helften die de West-Vlamingen speelden, hebben ze behoorlijk afgezien. De tegenstander was telkens OHL. De laatste wedstrijd werd dan ook nog bijgewoond door bondscoach Roberto Martinez.

Voor François Kompany was het duidelijk waar Roeselare in de bewuste wedstrijd tekort schoot: op de stilstaande fases. Daar had de tegenstander dan ook wel een voordeel qua gestalte. "Het is precies een basketbalploeg. Ze hebben drie, vier spelers die 1m90 zijn. Dat is hun sterke punt. We hebben die ballen niet goed verwerkt.

Wel niet ideaal dat het net datgene is wat bondscoach Martinez te zien kreeg. "Ik was er niet van op de hoogte dat hij er was. Het is wel leuk om te weten. Ik zou niet weten wat hij kwam doen. Hopelijk was mijn wedstrijd ça va voor hem", moet Kompany ermee lachen.

We hebben onze toekomst in eigen handen - François Kompany

De situatie waar Roeselare in verzeild is geraakt, is wel ernstig. Dat beseft de verdediger als geen ander. Het kunnen dus nog nerveuze weken worden. "Iedereen gaat anders om met stress. We hebben nog twee wedstrijden om ons te redden. We hebben onze toekomst in eigen handen. Het zou triestig zijn om te zakken nadat we eerste stonden in de groep bij het begin."

Roeselare \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.