OHL-icoon El Toro hangt zijn schoenen definitief aan de haak: "De raad die ik onze spelers nu geef: geniet ervan, want het vliegt voorbij"


Foto: © photonews 17 april 2019 16:11

Dertien jaar als prof en nu maakt hij de cirkel rond bij MD Halen, de ploeg waar het voor hem allemaal begonnen is. Halen komt nog in aanmerking voor promotie naar eerste provinciale en in de eindronde wil El Toro nog alles uit zijn 'versleten' lichaam persen.

Ruytinx werd een cultfiguur in zijn tien jaar durende periode bij OH Leuven, de ploeg waar de supporters hem op handen droegen. Ondanks zijn technische beperking was hij ongezien populair omwille van de manier waarop de spits telkens zijn truitje nat maakte. Een karakterspeler! 

Nog één keer er alles uitpersen

"Maar nu is het stillekes tijd om te stoppen. Deze zomer word ik 39 en ik voel dat het lichaam niet meer mee wil. Maar ik amuseer me wel nog. Vorig jaar heb ik samen met de trainer van MD Halen een nieuwe ploeg samengesteld en dat klikte supergoed dit seizoen. We hebben een groep toffe gasten samengebracht."

En nu zou hij graag afscheid nemen met de achtste promotie uit zijn carrière. "Dat mag je nooit laten liggen. Het is allemaal zo snel voorbijgegaan. Ik werd onlangs nog geëerd door de ploeg waar ik  mee begon in derde provinciale. De kapitein van toen gaf me een trofee en ik moest terugdenken aan zijn woorden van zoveel jaar geleden: "Geniet ervan!" Dat zeg ik ook aan de spelers waar ik nu mee werk: geniet ervan, want het vliegt voorbij."

"Ik kan wel zeggen dat ik er het maximum heb uitgehaald. Je mag aan elke trainer of aan elke ploegmaat vragen of ik er ooit de kantjes heb afgelopen. Dat voel ik nu ook dagelijks aan mijn lichaam. Ik heb er alles uitgeperst."

Caféhouder en begeleider

In een zwart gat zal Ruytinx wel niet vallen, want hij heeft zijn goeddraaiende zaak in Leuven 'Café Sport'. "We mogen niet klagen", lacht hij. "We zijn met zeven man personeel begonnen en zitten nu aan tien man. Het draait echt goed, maar in de horeca moet je daarmee voorzichtig zijn."

Daarnaast is hij echter nog actief als assistent van Stijn Francis, de bekende spelersmakelaar. "Ik ben eerder begeleider van de spelers, terwijl Stijn voor de makelaarszaken zorgt. Ik ben ook altijd kapitein geweest en ben er altijd voor de spelers geweest. Ik ben er om raad te geven, maar uiteindelijk hebben die jongens hun eigen carrière en moeten ze zelf beslissen. Maar ik doe het graag."

In ieder geval: succes Bjorn! 

2e amateurliga B \\ Sporting Hasselt \\ KV Oostende \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.