Opluchting bij velen op Anderlecht: Rutten wou nog wat impopulaire beslissingen nemen


Foto: © photonews 17 april 2019 14:55

Dat Fred Rutten in onderling overleg opstapte, is waar. De coach had er eigenlijk al lang genoeg van, want hij kende te veel tegenwind bij zijn - dikwijls impopulaire - beslissingen. Dat het hakbijltje eigenlijk maandagavond al gevallen was, besefte de slimme Nederlander ook wel.

Michael Verschueren had maandagavond al beloftes gedaan aan het BCS. De harde kern eiste weer meer jeugd en Verschueren had toegegeven dat het op dit moment wel wat meer mocht zijn... Verschueren besefte toen al dat het onmogelijk zou zijn om Rutten hiermee akkoord te laten gaan. Maar hij gaf zijn trainer wel nog de mogelijkheid om in te stemmen.

Toen die aangaf dat hij volgend seizoen toch niet meer zou meedoen en hij aangaf dat hij ook onmiddellijk zou willen opstappen als de zaken toch zo lagen, was het allemaal snel beslist. Hij wou zo niet verder werken. Rutten was immers van plan om zijn kern nog verder af te slanken. Jongens als Kayembe, Cobbaut en misschien zelfs Saelemaekers zouden daardoor in een andere kern geplaatst worden.

Jeugdwerking

Dat plan stuitte op veel tegenwind in Neerpede, want Anderlecht moet een deel van de jongens die hij wou opzijschuiven nog kwijtgeraken. Rutten had eerder al een soortgelijke beslissing genomen. Twee dagen voor een match mochten gasten als Delcroix, Adzic,... niet meer meetrainen.

Niet echt een probleem, ware het niet dat hij daarmee heel de jeugdwerking overhoop gooide, want die mannen mochten ook geen contact meer hebben met de A-ploeg. Kwestie van de sfeer niet te verzieken. En dus moesten de beloften - ook in de vakantieperiodes - midden op de dag trainen. 

Anderlecht
 
 
 
Reacties.