Ligue 1: Ook Nantes verpest titelfeestje PSG, derde keer goede keer dan maar op een week tijd?

17 april 2019 20:52

Paris Saint-Germain krijgt rake klappen te verwerken in de Ligue 1. Nadat het afgelopen weekend met zware 5-1 cijfers onderuit ging op bezoek bij eerste achtervolger Lille, moest het nu de duimen leggen op het veld van Nantes: 3-2.

PSG kreeg vandaag een herkansing om kampioen te spelen, maar moest ook afrekenen met een waslijst aan geblesseerden. Bernat, Cavani, Di Maria, Marquinhos, Mbappé, Meunier, Neymar, Silva en Verratti ontbraken allemaal vandaag.

Vroege voorsprong

Dani Alves schoot de bezoekers na een kleine 20 minuten op voorsprong en zo was de titel virtueel binnen, zij het heel eventjes maar. Amper drie minuten later hing Diego Carlos de bordjes alweer in evenwicht. Vlak voor rust was het Majeed die de thuisploeg zelfs op 2-1 bracht.

Na de pauze ging het van kwaad naar erger voor de Parijzenaars. Diego Carlos wist zijn tweede doelpunt van de dag tegen het net te prikken en bezorgde Nantes op die manier een comfortabele bonus van twee treffers. Een opdoffer die ze bij PSG niet meer te boven zouden komen, daar kon ook de aansluitingstreffer van de Turkse debutant Guclu niets meer aan veranderen. Anthony Limbombe mocht pas in de slotminuut zijn optreden maken bij geel en zwart. 

Derde keer goede keer op een week tijd?

Met de recente 0/6 is er evenwel allesbehalve een vuiltje aan de lucht. Met nog zes speeldagen te gaan, bedraagt de voorsprong op Lille nog steeds zeventien eenheden. De hoofdstedelingen zullen nog wat geduld moeten uitoefenen alvorens de champagne te mogen ontkurken. Derde keer goede keer dan maar thuis tegen Monaco?

Redactie

Ligue 1 \\ PSG \\ Nantes
 
 
Reacties.