Verschueren maakt beloftes, ook voor zijn trainer: kans is groot dat er zondag 'vredeselftal' op het veld komt


Foto: © photonews 17 april 2019 12:24

De Anderlecht-top zat dinsdagavond samen met 'de gewone supporters', nadat ze maandag al het BCS ontvingen. Op die twee uur durende vergadering werden er een paar zaken uitgeklaard, ook met kapitein Sven Kums, die aanwezig was bij het gesprek.

De rook van vrijdagavond is nog niet helemaal opgetrokken, maar er werden wel duidelijke beloftes gemaakt door het bestuur. Eén van de meest opvallende: er zal tegen Gent al aan de wensen van de supporters tegemoet gekomen worden. Karim Belhocine was niet bij het gesprek aanwezig, maar hij wordt nu al voor het blok gezet.

Heel specifieke opdrachten

Verschueren beloofde het Fan Board immers dat er tegen Gent "al veranderingen te zien zullen zijn". Dat antwoord kwam op de vraag om meer jeugd in de ploeg te zien. De sportief manager heeft dus een belofte gedaan dat zijn trainer straks de jeugd weer kansen zal geven. Het laat uitschijnen dat Belhocine met wel heel specifieke opdrachten aan zijn taak begint. De voornaamste: de strijdbijl begraven met de fans.

Jongens als Saelemaekers, Cobbaut en Amuzu mogen dus hopen op een nieuwe kans. "Want wij blijven waakzaam", waarschuwde het Fan Board. Nog aanwezig op de meeting: Pär Zetterberg (enorm populair), David Steegen (heel nauw bij de fans betrokken) en Johan Plancke.

Spelersgroep is gewaarschuwd

De fans gaven aan met een geruster gemoed naar buiten gestapt te zijn, maar... "Er zijn al eerder beloftes gemaakt. We hopen dat Verschueren de afspraken nakomt als we merken dat sommige spelers hun truitje niet nat maken en dat hij dus ingrijpt op dat moment."

U ziet: de rook van Sclessin is nog niet helemaal weg. Op dit moment is het ondergaan en zalven voor Verschueren en co. Met die acht punten achterstand op Antwerp is het moment daar om zich te verzoenen met de fans. Bij Anderlecht begrijpen ze ook dat dat niet zal lukken door Appiah, Santini enzovoorts te laten spelen. De kans is dus groot dat u zondag een 'vredeselftal' op het veld ziet komen... Met vijf of zes jeugdspelers...

Anderlecht
 
 
 
Reacties.