Vertrokken bij Anderlecht omdat hij geen kans kreeg, nu moet zijn club de handrem optrekken om kapers weg te houden


Foto: © photonews 17 april 2019 15:33

Vorige zomer zag Orel Mangala de bui hangen bij Stuttgart. Gonzalo Castro werd aangetrokken en die speelde op zijn positie. De 21-jarige middenvelder wou echter spelen en nam zelf het initiatief om uitgeleend te worden aan tweedeklasser Hamburg.

Daar deed hij het zo goed dat half de Bundesliga al aan de telefoon bij zijn manager hing. Om een duidelijk signaal te geven communiceerde Stuttgart in januari al dat hij sowieso terugkeert naar de club. Bij Anderlecht vertrok hij op zijn 17de omdat iedereen een kans kreeg in de eerste ploeg, behalve hij.

 "Ik had vooral aanbiedingen van andere clubs uit de Bundesliga, maar Stuttgart wilde zijn rechtstreekse concurrenten niet versterken. Toen Hamburg aanklopte, lag mijn besluit vast", vertelt hij aan S/V Magazine.

Een goeie stap, want zijn prestaties piekten en de interesse volgde. "Ik was aan een goede heenronde bezig en mijn naam dook zowel in de Bundesliga als in het buitenland op. Stuttgart heeft de interesse van andere clubs dus willen temperen. Maar er is nooit een plan geweest om mij in januari terug te halen. Van in het begin was het de bedoeling dat ik een heel seizoen ervaring zou opdoen bij dezelfde club."

Bundesliga \\ Anderlecht \\ VFB Stuttgart \\ Hamburger SV
 
 
 
Reacties.