Overzicht Europa League wedstrijden: Spektakelwedstrijd in Chelsea, een verrassing van formaat en Arsenal kent geen problemen met Napoli


Foto: © photonews 18 april 2019 23:01

Vanavond zijn de terugwedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de Europa League. Eden Hazard startte in de basis bij Chelsea. Dries Mertens begon dan weer op de bank bij Napoli. Een overzicht:

Eden Hazard leek na twintig minuten de schaapjes op het droge te hebben met Chelsea. Het stond namelijk al 3-0 na een owngoal en doelpunten van Pedro en Giroud. De bezoekers milderden tot 3-1, maar direct erna scoorde Pedro met zijn tweede de 4-1. Opdracht volbracht denk je dan, maar Slavia Praag liet zich niet doen en kwam nog knap terug tot 4-3. Meer lukte evenwel niet meer waardoor Chelsea naar de halve finales gaat.

In die halve finale neemt Chelsea het op tegen het verrassende Frankfurt. De Duitsers klopten in de vorige ronde Inter Milaan en leken vorige week uitgeteld na een 4-2 nederlaag in Benfica, maar ze hebben het in de terugwedstrijd helemaal rechtgezet. Kostic en Rode waren de doelpuntenmakers, het werd 2-0.

Arsenal-Valencia

De andere halve finale gaat tussen Arsenal en Valencia. Dries Mertens begon op de bank bij Napoli en zag hoe Lacazette Arsenal op een 0-1 voorsprong bracht. Daardoor moest Napoli al vier keer scoren. Ze scoorden niet en dus gaat Arsenal al bij al makkelijk door naar de volgende ronde.

Ook voor Valencia waren er geen problemen. In de heenwedstrijd wonnen ze met 1-3 op het veld van Villareal en ook in de terugwedstrijd waren ze duidelijk de betere ploeg. Het werd 2-0 dankzij doelpunten van Toni Lato en Parejo.

Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea \\ SL Benfica \\ Valencia CF \\ Villarreal \\ Eintracht Frankfurt \\ Napoli \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.