Roeselare trekt zich op aan mogelijk beslissende factor op voorlaatste speeldag: "Dat kan ons ook helpen"


Foto: © photonews 18 april 2019 15:16

De druk zit er nog behoorlijk op bij Roeselare voor het slot van de play-downs. De nummer vijf uit de reguliere competitie is immers nog altijd niet zeker van het behoud. Liefst van al neemt het dit weekend alle twijfels weg. Dat er voor Lommel niets meer op het spel staat, kan een rol spelen.

De Limburgers zijn wel al zeker van een verlengd verblijf in 1B. Wie weet laten ze de teugels enigszins vieren. Indien Tubeke vrijdag niets raapt, kan Roeselare zondag dan aan de Gestelsedijk het behoud verzekeren. "Lommel is al gered. Het komt daardoor misschien minder sterk voor de dag. Dat kan ons ook helpen", denkt Maël Lépicier.

Bij Roeselare voelen ze uiteraard weinig voor het nog een weekje verlengen van de degradatiestrijd. Je weet nooit wat er dan in zo'n rechtstreekse confrontatie nog kan gebeuren. "Het zou mooi zijn als het de laatste wedstrijd niet meer beslist moet worden. Die wedstrijd spelen we thuis. Indien nodig kunnen we het dan nog altijd zelf afmaken. Toch is het beter dat we zien dat we tegen dan al gered zijn."

We moeten absoluut punten pakken - Maël Lépicier

Ze weten dus bij Roeselare wat ze moeten doen: eindelijk eens in gang schieten tijdens deze play-downs. Want dat is met een 2 op 12 bezwaarlijk al gebeurd. "We moeten dus absoluut punten pakken", beseft Lépicier. "Tubeke staat er nog altijd minder goed voor dan wij. We concentreren ons voor honderd procent op ons eigen werk."

Roeselare \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.