Topclubs azen op Hazard, Lukebakio en Raman: hoe en waarom Bundesliga het beloofde land voor talentvolle Belgen werd

18 april 2019 17:17

Thorgan Hazard, Dodi Lukebakio, Benito Raman. Drie Belgen die het opperbest doen in de Bundesliga en de geïnteresseerde clubs stilaan niet meer op één hand kunnen tellen.

Thorgan Hazard was al een paar jaar een sterkhouder bij Borussia Mönchengladbach en is elk jaar belangrijker en beter geworden sinds zijn transfer van Zulte Waregem naar de Bundesliga. De steile opmars van Dodi Lukebakio en Benito Raman? Die was misschien minder voorzien.

Schalke 04 en Leipzig zouden ondertussen ver willen gaan voor Lukebakio, terwijl Mönchengladbach naar Raman aan het kijken is - Hazard van zijn kant zou naar Borussia Dortmund trekken.  

De cijfers liegen er in ieder geval niet om. De Belgen zijn - na de Duitsers, Fransen en Oostenrijkers - het meest doeltreffende land in de Bundesliga op dit moment. Hazard, Lukebakio en Raman scoorden elk al negen doelpunten, Axel Witsel dikte met drie rozen aan tot een totaal van dertig. 

Dertig Belgische goals

Met in totaal zes Belgen actief (doelman Casteels en youngster Azzaoui scoorden nog niet voor Wolfsburg) een ratio van 5 per speler, geen enkel land doet beter. Straffe cijfers, zeker voor spelers als Raman en Lukebakio - die in België toch gepasseerd leken te gaan worden en vandaar hun 'vlucht' naar de Oosterburen hadden ingezet.

"Als je problemen hebt met discipline of 100% voor het vak leven en dan naar Duitsland gaat, dan is het erop of eronder", aldus Peter Vandenbempt ooit in Extra Time. "Als je het dan doet, dan kan iemand als Raman opnieuw zijn niveau halen - dat van een absoluut groot talent, kijk naar zijn uitstekend kampioenenjaar bij Gent."

"Hetzelfde verhaal voor Lukebakio. En als ze dan toch even zouden gaan zweven? Dan worden ze wel meteen op de bank gezet - dat heeft zelfs Thorgan Hazard een keertje mogen meemaken. Dat is de Duitse mentaliteit." 

Het rendeert duidelijk, want de Belgen lopen in de pas en zijn beter dan ooit - net als bijvoorbeeld spelers als Belfodil, die het bij Standard moeilijk had en nu ook bij de 25 meest belangrijke spelers van de competitie zit met dertien goals en vier assists.

Aernout Van Lindt

Bundesliga \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Bor. Mönchengladbach \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.