Wat met de zaak Standard - Anderlecht of Operatie Propere Handen? Kris Wagner laat zich uit over zijn aanpak en de 'voortrazende trein van de mediatisering'


Foto: © photonews 18 april 2019 11:34

Kris Wagner werd vorige week plots de bekendste Bondsproceur van België, door de zaak Malinovskyi. Maar de komende weken wachten hem nog enkele moeilijke zaken. Hoe hij daar mee gaat omgaan?

Er is de strafvordering tegen RSC Anderlecht voor de onlusten van de fans op Sclessin (een match achter gesloten deuren en een forfaitnederlaag) en binnenkort moeten vermoedelijk ook knopen doorgehakt worden in de 'Operatie Propere Handen'.

Trein van de mediatisering

Rest de vraag: hoe gaat Kris Wagner zich in die zaken opstellen? Anders dan in de zaak Malinovskyi? "Een dag waarop je niets geleerd hebt, is een verloren dag. Of ik niet meer hetzelfde betoog zou houden? Dat zeg ik niet, maar ik zeg dat je elke dag iets kan leren", sprak hij in Het Nieuwsblad over zijn betoog van 124 minuten in de zaak Malinovskyi. Of over zijn geloofwaardigheid? "In een oorlog kiest men soms het verkeerde doelwit."

Hoe hij dan concreet in de zaak rond de matchfixing naar buiten zal komen? Ook daar wilde hij niet echt iets over kwijt: "Ik heb in elk geval besloten dat het vanuit mijn functie misschien niet opportuun is te vlug mee te reizen met de voortrazende trein van de mediatisering."

Beker van België \\ Anderlecht \\ Standard \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.