De 10 ploegen met het hoogste toeschouwersgemiddelde sinds 2003? Een land prominent aanwezig met vijf teams, vreemde eend sluit de rij

19 april 2019 20:15

Jezelf ooit al eens afgevraagd bij welke ploegen gemiddeld het meest aantal toeschouwers over de vloer komen? Wel, uit de statistieken blijkt dat Duitse ploegen het best scoren sinds 2003. Duitsland vaardigt maar liefst de helft van de teams uit de top 10 af.

Zo voert Borussia Dortmund het lijstje aan. Zij kunnen over de laatste zestien jaar heen gemiddeld rekenen op meer dan 80000 supporters als ze spelen voor eigen publiek. Manchester United, Barcelona en die andere Duitse grootmacht Bayern München zijn de eerste ploegen die volgen in het zog van Die Borussen. Real Madrid vinden we pas terug op nummer 5.

Nummer 10 is vreemde eend

Op plaatsen 8 en 9 treffen we de Duitse traditieclubs Hamburg en Stuttgart aan, die schommelen rond toeschouwersaantallen van 50000 gemiddeld. De vreemde eend in de bijt is ongetwijfeld het Amerikaanse Atlanta United, de club die het rijtje sluit. Kleine kanttekening: enkel de wedstrijden in de MLS werden voor Atlanta in rekening gebracht. Hieronder een overzicht van de volledige top 10.

Premier League \\ Bundesliga \\ Primera Division \\ Manchester United \\ Arsenal \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund \\ FC Schalke 04 \\ VFB Stuttgart \\ Hamburger SV \\ Barcelona \\ Real Madrid \\ Atlanta United FC
 
 
 
Reacties.