"We zijn te braaf als België": Enorme ontgoocheling na gemist EK voor Red Flames U17


Foto: © Sevil Öktem 19 april 2019 12:30

De Red Flames U17 hadden in Oostenrijk op de eliteronde richting EK in Bulgarije alles in eigen handen, maar in de slotfase liep het volledig verkeerd.

Van een 0-2 voorsprong tegen gastland Oostenrijk ging het uiteindelijk nog naar een 4-2 nederlaag. En dat was een ferme ontgoocheling: "De teleurstelling van de U17 is nog steeds niet verwerkt. We stonden 2-0 voor in de beslissende wedstrijd, maar zelfs bij 2-2 waren we nog geplaatst", gaf bondscoach Tamara Cassimon een week na de feiten toe.

"In de laatste vijf minuten pakken we echter nog drie doelpunten na drie individuele fouten. Wat wij enorm missen in het algemeen is een soort van leepheid en maturiteit om een bal buiten te shotten, een keertje vallen op het juiste moment, … dat heeft een land als Oostenrijk - met ook wat U16-speelsters - wel."

We zijn soms gewoon te braaf

Trainbaar is zoiets niet natuurlijk: "Je kan het aangeven, maar je kan er niet op trainen. Soms proberen we op alle mogelijke manier op ons benen te blijven staan als we een fout tegenkrijgen. Een scheidsrechter gaat niet fluiten als je blijft rechtstaan."

"Zoals de mannen? Dat is misschien te veel cinéma soms, maar je moet er een gezonde mix in vinden. We zijn soms echt een beetje te braaf."

België
 
 
 
Reacties.