Juventus heeft achtste titel op rij te pakken

20 april 2019 19:55

Het is ze nog maar eens gelukt. Juventus is voor de achtste keer op rij kampioen van Italië geworden. Fiorentina was een maatje te klein deze middag. Het werd 2-1.

Voorbije week werd Juventus uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League door Ajax, maar dat verdriet hebben ze nu weggespoeld met de Italiaanse titel. Juventus pakt zo zijn achtste titel op rij en dat is de 35ste in de clubgeschiedenis. Uiteraard zijn ze recordhouder.

Vandaag moesten ze punten pakken tegen Fiorentina om dat waar te maken. Het begon nochtans slecht voor Juventus, want Fiorentina, met Mirallas in de basis, kwam op voorsprong via Milenkovic. Juventus zette snel orde op zaken via Alex Sandro en een owngoal van Pezzella zorgde voor de 2-1 voorsprong. Het werd nog even warm op het einde, maar Juventus trok uiteindelijk het laken naar zich toe.

Napoli

Het is eigenlijk nooit echt spannend geweest dit seizoen in de Serie A. Juventus heeft heel deze campagne op kop gestaan en heeft nu 20(!) voorsprong op Napoli, de tweede in de stand.

Nils Wens

Serie A \\ Juventus \\ Fiorentina
 
 
Reacties.