Lukebakio scoort opnieuw en heeft opmerkelijk record beet

20 april 2019 18:19

Vandaag stonden er enkele wedstrijden op het programma in de Bundesliga. Bayern München won nipt van Werder Bremen, Augsburg maakte gehakt van Stuttgart en Fortuna Düsseldorf ging, ondanks een doelpunt van Lukebakio, de boot in bij Mainz.

Lukebakio scoorde deze middag zijn tiende doelpunt in de Bundesliga dit seizoen. Daardoor heeft hij een opmerkelijk record te pakken. Hij is namelijk de eerste speler van Fortuna Düsseldorf die aan tien doelpunten geraakt sinds 1990-1991.

Toch was het niet genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. Ze verloren met 3-1 van Mainz. Jean-Philippe Mateta was daar de grote man met twee doelpunten. Ook Onisiwo pikte tussendoor zijn doelpuntje mee.

Overige wedstrijden

Nog in de Bundesliga kon Bayern München haar voorprong uitbreiden op Dortmund. Ze hadden het niet gemakkelijk thuis tegen Werder Bremen, maar de bezoekers kraakten uiteindelijk toch. Het werd 1-0 na een doelpunt van Süle. Ze staan nu vier punten voor op Dortmund, maar die spelen morgen nog op het veld van Freiburg.

FC Augsburg maakte dan weer gehakt van Stuttgart. Het werd 6-0. Max (2x), Richter (2x), Khedira en Hahn waren de doelpuntenmakers. Zo blijft Stuttgart in het sukkelstraatje. Ze staan 16de. Augsburg staat voorlopig op 13de plaats.

Ook Leverkusen speelde deze middag. Ze namen het thuis op tegen Nürnberg. De wedstrijd zat lang op slot, maar Alario maakte na een uur de 1-0 voor de thuisploeg. Kevin Volland pikte in het slot ook nog een doelpuntje mee. Daardoor staat Leverkusen nu zesde en doen ze nog steed mee voor de Europese plaatsen.

Nils Wens

Bundesliga \\ 1. FSV Mainz 05 \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.