Rondje Europa: PSG kampioen zonder spelen, jubileumwedstrijd Lukaku valt volledig in het water, Anderlecht-target scoort eens niet, VAR eist hoofdrol op in Spaanse subtopper

21 april 2019 16:58

Het wordt een bijzonder leuke zondag op de Europese voetbalvelden, daar zijn we rotsvast van overtuigd. Wij houden u van alles op de hoogte, zoals we elke week doen.

Frankrijk

PSG is dan tóch kampioen en het hoefde daar niet eens zelf voor te spelen. Lille kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Toulouse en zo is de strijd gestreden. 

Engeland

Voor Romelu Lukaku was het duel bij Everton zijn 250e in de Premier League. Het werd er wel eentje in mineur, want er werd erg zwaar verloren: 4-0.

Richarlison opende snel de debatten, de Mancunians kwamen nooit volledig in hun spel. In de strijd om de CL-plaatsen is dat een zéér slechte zaak.

Spanje

De voetbaldag werd op gang getrapt in Spanje met het duel tussen Levante en Espanyol. De thuisploeg kwam twee keer terug van een achterstand en pakt zo opnieuw een belangrijk puntje in operatie redding.

In het belangrijke duel tussen Getafe en Sevilla is de thuisploeg met een knappe overwinning op en over de bezoekers gesprongen in de stand naar de vierde plaats. De VAR speelde een hoofdrol in de wedstrijd, met twee toegewezen strafschoppen.

Nederland

Excelsior ontving met Matthys en Horemans in de basis het Willem II van Anderlecht-target Isak. Die scoorden voor het eerst in heel veel wedstrijden eens niet voor de Tilburgers in een 1-1 gelijkspel. Fortuna Sittard klopte NAC Breda.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Aernout Van Lindt

Premier League \\ Ligue 1 \\ La Liga \\ Nederlandse Eredivisie \\ Excelsior \\ Willem II \\ Manchester United \\ Everton \\ Lille OSC \\ Toulouse \\ Espanyol Barcelona \\ Levante
 
 
Reacties.