Haalt Napoli deze zomer de 'Nieuwe Riquelme' binnen?

22 april 2019 09:32

Nu Juventus zeker is van de Italiaanse titel, maakt Napoli werk van de zomertransferperiode De club van  Dries Mertens wil deze zomer een speler met een wel heel beloftevolle bijnaam aantrekken.

Schittert de ‘Nieuwe Riquelme’ volgend jaar op het middenveld van Napoli? Het zou zomaar kunnen. Volgens TNT Sports wil Napoli namelijk twintig miljoen euro op tafel leggen om  Agustín Almendra naar Italië te halen.

Almendra is een negentienjarige middenvelder die voor Boca Juniors speelt. De Argentijn speelde al 21 wedstrijden voor de hoofdmacht van de club. Hij was wel nog maar goed voor één doelpunt en één assist. Boca lijkt hem echter niet zonder slag of stoot te willen gaan. In zijn contract staat een afkoopclausule van dertig miljoen euro.  

Almendra wordt in zijn vaderland vergeleken met Juan Roman Riquelme. De intussen veertigjarige legende voetbalde eveneens voor Boca Juniors, alvorens de kleuren van Barcelona en Villareal te verdedigen. Nadien keerde hij terug naar Argentinië. Riquelme stond vooral bekend voor zijn heerlijke vrije trappen.

Napoli hoopt volgend jaar eindelijk nog eens de Serie A te winnen. Of Mertens en co daarvoor op de diensten van Almendra zullen kunnen rekenen, zal in de komende maanden duidelijk worden.

Serie A \\ Napoli
 
 
 
Reacties.