Solskjaer na vernedering tegen Everton: "Clubcultuur creëren waar we allemaal in geloven"

22 april 2019 08:05

Na een sterke start onder Ole Gunnar Solskjær heeft Manchester United het nu opnieuw een stuk moeilijker. De Noorse coach kijkt dan ook uit naar de volgende transferperiode.

De club van Romelu Lukaku kon vorige week op geen enkel moment een vuist maken tegen Barcelona in de Champions League en verloor zondagnamiddag met 4-0 op het veld van Everton.

Volgens Solskjaer zijn de problemen van zijn team niet in een-twee-drie op te lossen: “Er zullen deze zomer uiteraard nieuwe spelers komen, maar je hoeft er ook geen zes te verwachten”, vertelde hij aan ESPN.  “Ik denk dat geen enkele trainer voorstander is van zo’n metamorfose. Een nieuwe ploeg moet geleidelijk worden opgebouwd, dat duurt een paar transferperiodes.”

Manchester United mag nog steeds hopen op een plek in de top vier en een bijhorend ticket voor de Champions League. “We willen volgend jaar in de Champions League voetballen en we willen ook spelers aantrekken voor dat niveau”, aldus de voormalige aanvaller. “Natuurlijk willen we volgend seizoen hoger mikken dan een plek in de top vier, maar deze situatie valt niet in een-twee-drie op te lossen. We moeten het stap per stap bekijken.”

Het woord ‘DNA’ valt tegenwoordig vaak bij Anderlecht, maar ook over het kanaal kennen ze het maar al te goed: “Ik wil het DNA van United herstellen. Dat betekent niet dat ik in het verleden wil leven. Maar ik wil een clubcultuur creëren waar we allemaal in geloven”, besluit Solskjaer

Simon Wauters

Premier League \\ Manchester United \\ Everton
 
 
Reacties.