Hannah Eurlings pakt Beker met Yellow Flames: "Heel jaar voor gewerkt" en "Fantastische leeromgeving"

23 april 2019 20:40

Paasmaandag bracht ons absoluut topvoetbal in Denderleeuw. Niet enkel de A-ploegen maakten er een mooie wedstrijd van, dat was ook zo bij de U16.

De Yellow Flames wonnen daar uiteindelijk met 4-0 van de KAA Gent Ladies. En dus was het éindelijk feest voor de Flames: "We hebben hier een heel jaar hard voor gewerkt, dus uiteraard ben ik superblij dat we de Beker nu hebben kunnen pakken", aldus Hannah Eurlings in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Vorig seizoen was het net niet en won Gent de beker verdiend, nu kunnen we ze toch een beetje terugpakken bij wijze van spreken. Het was een mooie overwinning en dus kunnen we een klein feestje bouwen."

Hannah Eurlings 'poetst' de schoenen van Gaëlle Nierynck, die de 4-0 maakte

Het project van de Yellow Flames heeft zo ook een prijs opgeleverd: "Het is een fantastische leeromgeving, waarin je twee keer per dag traint. We verliezen soms wel van de jongensploegen waar we tegen spelen, maar we worden daar fysiek sterker van."

"Het is heel belangrijk voor ons. Voor mensen uit de buitenwereld is het misschien moeilijk om te omschrijven. Het valt zeker aan te raden, ik heb er zeker veel van bijgeleerd. In de bekerfinale nu zag je dat wij nog konden doorduwen in de warmte, omdat we fysiek misschien iets verder staan."

Aernout Van Lindt

Dames OHL
 
 
Reacties.