🎥 Mbappé verpulvert alle snelheidsrecords en doet zelfs denken aan Bolt


Foto: © photonews 23 april 2019 11:03

Woorden komen soms tekort om het fenomeen Kylian Mbappé te beschrijven. In de titelwedstrijd tegen Monaco scoorde hij een hattrick, waarbij hij zijn eerste goal te danken had aan een van zijn voornaamste wapens: een ongelooflijke snelheid.

De goal in het filmpje hieronder kwam tot stand na een lang uitgesponnen een-tweetje met Diaby. De 20-jarige Fransman nam de bal aan in de middencirkel op de eigen helft, speeltde Diaby aan en liep dan recht naar de goal. Niemand kon volgen.

Tijdens zijn sprint piekte Mbappé op maar liefst 38,5 km/uur. Daarmee zet hij alle sprintkanonnen van het hedendaagse voetbal in hun onderbroek. De hoogste snelheid op het afgelopen WK in Rusland kwam op de naam van Cristiano Ronaldo met 34 km/u. De Kroaat Ante Rebic liep even snel en liet ook nog een sprint van 33,3 km/u optekenen.

De topsnelheid van Mbappé ligt hoger dan de gemiddelde snelheid van Usain Bolt tijdens zijn wereldrecord, maar nog wel een stuk lager dan de piek van de Jamaicaan. Die topte af op 44,7 km/u.

Ligue 1 \\ Monaco \\ PSG
 
 
 
Reacties.