UPDATE: pijnlijke blunder Parket door naamsverwarring bij managementbureau Mitrovic?

24 april 2019 18:54

De huiszoekingen van de politie bij Anderlecht, bij de KBVB en een makelaarsbureau zouden een gevolg zijn van de transfer van Alexandar Mitrovic van RSCA naar Newcastle.

UPDATE: bij One Goal Management vielen ze uit de lucht bij de hele zaak, omdat ze nooit met Mitrovic hebben gewerkt. Mogelijk gaat het om een fout en zou het Maltese One Goal er voor iets tussenzitten ...

De transfer werd in 2015 voor 15 miljoen euro afgerond en zou niet geheel volgens de regels zijn verlopen. Volgens Het Nieuwsblad werd de transfer op een hoger niveau geregeld en ging die gepaard met veel zwart geld. 

Volgens diezelfde krant wordt het onderzoek gevoerd naar witwassing en bendevorming. De speurders proberen te achterhalen welke partijen iets verdiend hebben aan deze transfer en om welke commissies het ging.

Zahavi

De inval gebeurde bij Anderlecht, als verkopende partij, en bij One Goal Management, een makelaarsbureau in Schaarbeek. Zij waren bemiddelende partij tijdens de deal. De KBVB werd dan weer geviseerd omdat zij ook over enkele documenten van de overgang beschikken. Ook de rol van topmakelaar Pini Zahavi in de transfer van Mitrovic wordt in vraag gesteld.

Volgens een journalist van VTM Nieuws zijn de speurders met twee kartonnen dozen vol documenten vertrokken uit het oefencomplex van Anderlecht.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Anderlecht \\ Newcastle United
 
 
Reacties.