Anderlecht wil in geen geval match zonder publiek, Verschueren en advocaat leggen uit: "Je geeft de hooligans gelijk"

25 april 2019 15:47

"Iedereen wordt gestraft, behalve de echte schuldigen!" Dat is ongeveer het betoog dat advocaat Luc Deleu gehouden heeft voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Anderlecht verwerpt elke vorm van 'match zonder publiek'. En hoopt op een snelle beslissing.

Voor alle duidelijkheid: de boete, de forfaitscore en de extra maatregelen die de bondsprocureur eist, daar gaat Anderlecht helemaal mee akkoord. Die forfaitscore zou vandaag normaal gezien nog een feit moeten zijn. "Maar een match achter gesloten deuren? Dat kost ons 1.366.000 euro aan inkomsten. Dat is één, maar ten tweede: u straft er ook iedereen mee behalve de echte schuldigen."

Anderlecht wil zelfs niet weten van een match achter gesloten deuren met uitstel. "Het is niet bewezen dat de mensen die met vuurwerk smeten onze fans waren. Het crapuul wordt zelfs beloond, want zij wrijven zich in de handen. Ze verkregen niet alleen dat de match werd stilgelegd, maar ook dat er nog een match achter gesloten deuren zou gespeeld worden... Dat is onaanvaardbaar", pleitte Deleu. "En met uitstel? Dan hebben ze weer de kans om de club en het voetbal schade te berokkenen."

Naar het BAS?

Michael Verschueren vulde aan: "Het is niet bewezen dat het om onze eigen fans ging, want de stewards en de spotters kenden die mensen niet. Ik ga blijven investeren in overleg met de fans en de harde kern. Ik geloof ook in preventie, maar ik geloof niet in een straf die iedereen straft."

Als de Geschillencommissie beslist van hen één match achter gesloten deuren te geven, sluit Anderlecht niet uit dat ze naar het BAS trekken. "Dat moeten we nog bespreken met onze advocaten", aldus Verschueren.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.