David De Gea: jarenlang beschouwd als beste doelman ter wereld, nu zwaar onder kritiek

25 april 2019 16:23

David De Gea werd door velen beschouwd als de beste keeper ter wereld. Nu nog trouwens. Maar hij gaat wel door een mindere periode, daar kan je niet naast kijken.

Dat David De Gea het nog steeds kan is een understatement. Op Twitter liet de UEFA Champions League de beste reddingen van de voorbije kwartfinales zien en daarin komt hij meermaals voor.

Maar bij een van Messi's goals in diezelfde kwartfinale ging hij ook gruwelijk in de fout. En dat is iets wat we niet van de Spanjaard gewoon zijn. De foutjes stapelen zich, sinds het einde van vorig seizoen, of eigenlijk sinds het begin van het WK, op.

Er was een blunder in een oefenmatch tegen Zwitserland, het centrale schot van Cristiano Ronaldo dat hij door zijn handen liet glippen en ook dit seizoen bij Man United ging hij meer dan eens in de fout.

Dan begint de kritiek natuurlijk steeds luider te klinken. Bovendien is hij voor het eerst sinds 2014/15 niet opgenomen in het PFA 'Elftal van het Jaar' van de Premier League. Dat hoeft niet te verbazen, want de ManU slikte al 50 tegengoals dit seizoen, tegenover 28 vorig jaar.

Het komt er op neer dat de vroeger zo constante doelman dit seizoen erg wisselvallig acteert. Zo wisselde hij in de Manchester Derby puike reddingen af met kleine foutjes bij de tegengoals, maar was hij dé man toen Man United in januari door Tottenham werd weggespeeld en toch won.

Geen topseizoen dus voor De Gea, maar de echte groten der aarde komen zo'n dip wel te boven. Aan hem om het te laten zien!

Hannes Van Gael

Premier League \\ Manchester United \\ Spanje
 
 
Reacties.