PSV kent rustige avond tegen Willem II, maar ziet titel toch verder wegglippen

25 april 2019 23:15

PSV won donderdagavond met 0-3 op het veld van Willem II. De Eindhovenaren hadden aan de rust hun schaapjes al op het droge, maar doen deze speeldag eigenlijk toch geen goede zaak.

Donyell Malen en Michal Sadilek bezorgden PSV tussen minuut 31 en 36 een comfortabele, dubbele voorsprong aan de rust. Willem II –Met Adrie Koster aan het roer- kon geen vuist maken.

Iets voorbij het uur besliste Steven Bergwijn de partij: 0-3. PSV komt zo naast Ajax in de stand. Beide teams hebben tachtig punten.

Ajax won dinsdag al met 4-2 van Vitesse. In Nederland wordt bij gelijke punten eerst naar het doelsaldo gekeken. Daarin doen de Amsterdammers (+81) het ruim beter dan de club uit Eindhoven. (+71)

PSV moet dus hopen dat Ajax op de twee laatste speeldagen nog punten laat liggen. Ajax speelt op de volgende speeldag op bezoek bij De Graafschap (16e) en op de slotspeeldag thuis tegen Utrecht. (5e)

PSV ontvangt eerst Heracles Almelo (6e) en sluit het seizoen af op het veld van AZ. (4e) Het programma van de Amsterdammers ziet er op papier dus eenvoudiger uit. Het wordt alleszins nagelbijten tot de laatste seconde in Nederland.

Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Ajax \\ Willem II
 
 
 
Reacties.