Irritatie om kalenderwijzigingen blijft toenemen bij PSV

26 april 2019 10:16

Met nog twee speeldagen op de teller staan Ajax en PSV nog steeds zij aan zij. De titelstress zorgt voor heel wat irritatie bij PSV.

Al sinds de 1/8e finale van de Champions League is de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) aan het schuiven met de kalender in de Eredivisie. PSV uitte toen al zijn ongenoegen. Nu Ajax naast de Eindhovenaars staat, groeit de irritatie uiteraard.

PSV-coach Mark Van Bommel heeft het er moeilijk mee dat de voorlaatste speeldag verplaatst werd naar 15 mei. De KNVB deed dat om Ajax alle kansen te geven in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham.

Na de wedstrijd tegen Willem II van donderdag (0-3 winst) sprak van Bommel zijn onvrede uit voor de microfoon van FOX Sports. “Het is een buitengewoon vreemde situatie dat je in deze fase van de competitie plots zeventien dagen niet in actie komt. Dit gebeurt in geen enkel ander land.”

“Ik snap dat Ajax niet op zondag en dinsdag kan spelen, maar dan moet je daar op voorhand beter rekening mee houden. Daar raak ik mijn irritatie niet over kwijt”, besloot Van Bommel eerlijk.

Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Ajax \\ Willem II
 
 
 
Reacties.