Amper twintig jaar, maar Kylian Mbappe verzamelde al heel wat records

26 april 2019 19:27

Afgelopen zondag gaf Kylian Mbappe zijn seizoen nog wat extra glans tegen AS Monaco door een hattrick te scoren.

Dankzij die drie doelpunten is Mbappe de tweede Fransman die de laatste vijftig jaar dertig keer de weg naar doel vond in de Ligue 1. Enkel Jean-Pierre Papin deed het even goed tijdens het seizoen1989-1990.  Maar Mbappe heeft nog vijf wedstrijden te gaan...

In afwachting gingen we eens kijken naar de andere records die hij op zijn naam heeft staan. 

April 2019

Tijdens het bewuste 'hattrick-duel' tegen Monaco haalde Mbappe een topsnelheid van 38 km/u. Dat gebeurde bij de actie die tot zijn eerste doelpunt leidde.  

Ter vergelijking: Usain Bolt werd in 2009 wereldkampioen op de honderd meter in Berlijn met een gemiddelde snelheid van 37,58 km/u. Zijn maximumsnelheid lag toen wel op 44,72 km/u.

Februari 2019

Met zijn doelpunt tegen Nîmes op 23 februari, werd Mbappe de jongste speler die er ooit in slaagde vijftig doelpunten te maken in de Ligue 1. Hij was toen amper twintig jaar en twee maand.  

November 2018

Met zijn negentien jaar, zeven maand en 28 dagen werd hij ook de jongste die de grens van de veertig doelpunten bereikte.  Hij was daarmee ruim anderhalf jaar jonger dan Yannick Stopyra.

Februari 2018

Op 12 februari evenaarde hij het record van Zinédine Zidane op vlak van doelpunten in de Champions League: 14. Op die leeftijd had Lionel Messi nog maar twee keer gescoord op het kampioenenbal, Cristiano Ronaldo zelfs nog niet. 

December 2017

In de laatste maand van 2017 bereikte Mbappe de kaap van tien doelpunten in de Champions League. Enkele dagen voor zijn negentiende verjaardag. Niemand deed hem dat ooit voor. 

Mei 2017

Halverwege 2017 voetbalde Mbappe nog voor Monaco. Hij kon niet vermijden dat zijn team door Juventus werd uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. Toch werd hij de jongste speler die in die fase van de competitie de weg naar doel vond. 

Februari 2016

Mbappe begon zijn recordreeks al in 2016. Hij werd de jongste doelpuntenmaker uit de geschiedenis van Monaco in de Ligue 1. Hij was toen amper zeventien.

 

Ligue 1 \\ PSG
 
 
 
Reacties.