🎥 Dortmund verliest, ondanks geniale assist Sancho en doelpunt Witsel, de Kohlenpott-derby (en ook de titel?)

27 april 2019 17:43

Borussia Dortmund heeft deze middag met 2-4 verloren van Schalke 04. Niet alleen komt deze nederlaag hard aan omdat het een echte derby is, maar nu lijkt ook de kans op een nieuwe titel verkeken.

Dortmund begon nochtans sterk aan de wedstrijd. Sancho had een geweldigde assist in huis en Mario Götze was de doelpuntenmaker van dienst. Dat was al de veertiende assist van Sancho dit seizoen in de bundesliga. De assist van Sancho vindt u onderaan dit artikel terug.

Toch kon Dortmund niet lang genieten van die voorsprong. Vier minuten na de openingstreffer werd er een penalty toegekend aan Schalke 04 en Daniel Caligiuri laat zoiets niet liggen: 1-1. 10 minuten later stond Schalke op voorsprong. Salif Sané ging het hoogste bij een corner en knikte de bal knap binnen. Zo konden de bezoekers met een 1-2 gaan rusten.

Het kon nog erger voor Dortmund, want Reus kreeg na een uur rechtstreeks rood na een zware overtreding. zijn eerste directe rode kaart ooit. Een kleine minuut later was daar opnieuw Caligiuri met een heerlijke vrije trap waardoor de 1-3 op het bord stond.

Ook Weigl kreeg nog rood, waardoor Dortmund met negen man stond, maar ze kwamen nog even terug in de wedstrijd dankzij Axel Witsel. Een minuut later drukte Embolo die hoop terug de kop in.  Het werd 2-4 en dat was ook meteen de eindstand.

Door deze nederlaag lijkt de titel weg voor Dortmund. Bayern München speelt morgen nog en die kunnen bij een overwinning vier punten uitlopen op Dortmund. Met nog drie matchen te spelen is de kans klein dat Bayern nog veel zal laten liggen.