Engelse topclub maakt miljoenen vrij voor twee Rode Duivels


Foto: © photonews 29 april 2019 17:28

De Belgen maken al enige tijd het mooie weer in de Premier League, al konden we de laatste jaren geen Rode Duivels bewonderen bij Arsenal. Maar daar komt deze zomer mogelijks verandering in.

Volgens Gazetta Dello Sport en Sky Sports woonden scouts van Arsenal dit weekend de match tussen Sampdoria en Lazio bij om ene Dennis Praet aan het werk te zien. De middenvelder mag dan wel slechts zelden tot scoren komen, maar toch gooide hij dit seizoen hoge ogen in de Serie A. En dat is dus ook the Gunners niet ontgaan. die zouden bereid zijn om een slordige twintig miljoen Britse pond (zo'n 23 miljoen euro) neer te tellen voor de Belg.

Daarnaast staat ook Youri Tielemans, nog een ex-Anderlechtspeler al enige tijd in de belangstelling van datzelfde Arsenal. En die interesse zal na dit weekend enkel nog zijn toegenomen, want Tielemans scoorde zondag zelfs de openingstreffer in de 3-0 overwinning van Leicester City tegen de club uit Noord-Londen.

In een eerder artikel berichtten we al dat de Rode Duivel - momenteel door Monaco verhuurd aan The Foxes - ook bij topspits Jamie Vardy op een goed blaadje staat, en dat zijn coach Brendan Rodgers eveneens voorstander is van een definitieve overgang voor Tielemans. 

Al lijkt de club uit de East Midlands dus stevige concurrentie te krijgen van onder meer Arsenal, dat uiteraard over grotere budgetten beschikt en dus mogelijks een streepje voor heeft. Zien we volgend seizoen twee Rode Duivels in de kern van The Gunners? Een ding is zeker: het belooft een boeiende transferperiode te worden deze zomer. 

Premier League \\ Serie A \\ Lazio \\ Leicester City \\ Sampdoria
 
 
 
Reacties.