VARziend en VARblind, Lamkel Né en nog andere tops en flops van het weekend

29 april 2019 22:28

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

Lamkel Zé & Antwerp in play-off 1?

Het ging niks worden. Althans: als we bepaalde analisten mochten geloven. Maar kijk: week na week zetten ze bij The Great Old straffe resultaten neer. 13 op 18, dat mag gezien worden. Bovendien wist stamnummer 1 ook al leider (en toekomstig kampioen) Genk op de knieën te dwingen, wat andere teams in deze eindstrijd nog niet konden. Met een sterke Bolat in doel en een bedrijvige Lamkel Zé op kop was het opnieuw genieten op Den Bosuil.

Lamkel Né & Antwerp

Hoe gretig de spelers van Antwerp ook waren, de supporters lieten zich dan weer niet van hun beste kant zien door met bekertjes te gooien. Toegegeven: het valt vaker voor, maar bij een 2-1 voorsprong is het gewoon niet slim. De 25.000 euro minimumboete voor het stilleggen van een wedstrijd komt hard aan. En Lamkel Zé pakte bovendien nog een domme uitsluiting toen het al helemaal niet meer nodig was.

’T Is maar één aan de zee …

KV Oostende – Charleroi? Dat betekent dat wij ook een Franstalige collega meesturen naar het Zeetje, omdat Charleroi nog iets te verdedigen heeft in play-off 2. En die genoot zichtbaar.

Het nummer van het Klein Komitee (onder geen beding te verwarren met de Beerschot Aktiekomiteit) ging er als zoete koek in, misschien liggen er kansen voor de Kustboys op het songfestival?

… en dat is maar goed ook

Op het voetbalveld is het namelijk heel wat minder voor de Kustboys, die nu al maanden en maanden in een diepe crisis zitten en maar niet kunnen aanknopen met nog eens een écht deugddoende prestatie. Het is met horten en stoten, terwijl ook achter de schermen de zoektocht naar een nieuwe coach voor de nodige spanningen weet te zorgen.

Een rechte lijn & VARziend

Toegegeven, ref Lardot was heel streng in het treffen tussen Gent en Genk en zo werd het tempo ook wat uit de wedstrijd gehaald. Maar als die rechte lijn door iedereen zou worden gevolgd, zou dat het spel ten goede komen. Een doelpunt van Ito werd terecht afgekeurd wegens een fout op Dejaegere, ook op andere velden kwam de VAR dit weekend overigens een paar keer goed tussen.

Een scheve lijn & VARblind

Maar het is niet al peis en vree. Zo valt er nog steeds geen lijn te trekken op het handspelgebeuren. Gertjan De Mets beroerde twee keer de bal met de hand en kreeg een keer een strafschop tegen en een keer niet, terwijl er over beide gevallen discussie kon zijn. Ook het handspel van Mata in de topper tussen Club Brugge en Anderlecht was voer voor discussie. Daar werd bovendien ook nog eens een scheve lijn getrokken bij een buitenspelfase met Wesley Moraes, waardoor een doelpunt onterecht werd afgekeurd. Jan Breydel had zomaar op zijn kop kunnen staan …

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ KV Oostende \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.