Westerlo-aanvaller grijpt zijn kans: "Dat Eupen van systeem veranderde, is een compliment voor ons"


Foto: © photonews 30 april 2019 18:46

Met een rake kopbal even voorbij het halfuur was Ambroise Gboho de Westelse matchwinnaar in het duel tegen Eupen. De 24-jarige aanvaller uit Ivoorkust was dan ook tevreden met de eerste thuiszege van Westerlo in play-off 2.

"Ik ben heel tevreden", zei Gboho na afloop. "Ook omdat we de nul hebben gehouden. Het was zeker niet de beste wedstrijd van Westerlo en ook niet echt leuk om naar te kijken, maar ik ben vooral blij dat we voor het eerst sinds februari nog eens thuis konden winnen. Dit doet deugd voor onze eigen fans."

Na de pauze schakelde Eupen-coach Makélélé naar een 3-5-2 over om meer pressing te creëren. "In de tweede helft hadden we het moeilijker omdat ze van systeem wisselden, maar het is uiteindelijk goed uitgedraaid voor ons. Dat ze hun systeem omgegooid hebben, is natuurlijk wel een compliment voor ons. Wij spelen tenslotte een reeks lager. Het betekent dat we goed spelen."

Efficiëntie

De voorbije wedstrijden had Westerlo telkens een karrenvracht aan kansen nodig om tot scoren te komen. Dan ging het er tegen Eupen - waartegen de Kemphanen 6 op 6 hebben - heel wat efficiënter aan toe. "Klopt. We waren heel efficiënt. Deze 6 op 6 doet deugd. Dat ik scoorde met het hoofd? Dat gebeurt af en toe eens. Het was een mooie goal."

Westerlo
 
 
 
Reacties.