Eupen blijft opnieuw verweesd achter: "Laatste vier matchen verdienden we telkens meer"


Foto: © photonews 30 april 2019 12:30

Na een vierde nederlaag in zes wedstrijden valt er voor KAS Eupen nog weinig te beleven of te rapen in play-off 2. De Panda's verloren een tweede keer tegen Westerlo en staan zo troosteloos laatste.

Eupen ging zaterdagavond met het kleinste verschil onderuit in het Kuipje. "We hebben problemen gehad met Westerlo", bekent Siebe Blondelle. "Het was te makkelijk voor hen om op te bouwen en kansen te creëren. Na pauze hebben we ons systeem aangepast en zijn we met drie centrale verdedigers gaan spelen, waardoor we hoger konden pressen. Dat is iets positief dat we moeten onthouden."

Ondanks dat het niet bepaald een aangenaam kijkstuk was, vond Blondelle dat er toch meer inzat. "Het is een beetje het probleem van de laatste matchen. In de laatste vier wedstrijden verdienden we telkens meer. Maar in de laatste meters ontbreekt het of zijn we niet kalm genoeg", aldus Blondelle.  

Geen Luis Garcia

Ook het gemis van Luis Garcia doet Eupen duidelijk geen goed. "Hij is iemand die een match kan beslissen. Maar er zijn nog andere spelers die het spel naar zich kunnen toetrekken", weet de centrale verdediger. 

Eupen
 
 
 
Reacties.