Ajax op weg naar historisch puntentotaal, UEFA-ranking België niet in gevaar

01 mei 2019 19:11

De zege van Ajax tegen Tottenham Hotspur bezorgt de Nederlanders een historisch puntenaantal op de EUFA-coëfficiëntenlijst. Al staat België nog steeds hoger, en moeten we niet meteen vrezen voor een passeerbeweging van onze noorderburen.

Dankzij de overwinning van Ajax in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium verzamelde de club uit Amsterdam dit seizoen al 32 UEFA-punten: zelfs meer dan het grote Barcelona, dat er momenteel 28 telt en na winst tegen Liverpool vanavond mogelijk twee punten mag bijschrijven.

Maar het kan nog straffer, want de Amsterdammers maken zelfs jacht op een Europees record: als ze ook de terugmatch van de halve finale in eigen huis kunnen winnen en zo de finale van de Champions League halen, evenaren ze het puntentotaal van Real Madrid in het seizoen 2013-2014. 

Gevolgen voor Oranje en de KBVB

Als ze er bovendien in zouden slagen de finale te winnen (en met dit Ajax weet je maar nooit), dan zou dat ook positief zijn voor de plaats van Nederland op de UEFA-ranglijst. Onze noorderburen staan momenteel op de elfde stek, en zouden die positie kunnen consolideren bij CL-winst van Ajax. In het omgekeerde geval zou Holland volgend seizoen echter terug naar de twaalfde plaats zakken.

Maar België moet in ieder geval niet vrezen voor een inhaalbeweging van de Nederlanders: dankzij enkele Europese successen van de topclubs uit de Jupiler Pro League prijkt België momenteel op de achtste plaats. We hebben zelfs meer dan 7.000 punten voorsprong op de Eredivisie-clubs, dus u kan voorlopig nog op uw beide oren slapen.

Johan Walckiers

Champions League \\ Ajax \\ Tottenham \\ België \\ Nederland
 
 
Reacties.