Deschacht, Oris én een financiële injectie? Deinze wil poort naar profvoetbal openbeuken

02 mei 2019 11:31

De ontknoping van de Jupiler Pro League nadert met rasse schreden. Terwijl KRC Genk op weg is naar de titel, wordt in de lagere regionen van het voetbal geknokt om een stekje in het profvoetbal. Vooral KMSK Deinze wil de torenhoge ambities kracht bijzetten.

KMSK Deinze begint komend weekend aan de play-offs in Eerste Amateur als dé te kloppen ploeg. Kampioen Thes Sport vroeg geen licentie aan en enkel Lierse Kempenzonen lijkt nog mee te dingen naar de laatste stek in 1B. En de ambities in de Brielmeersen zijn heel hoog.

Naessens, Oris en Deschacht

De plannen voor een nieuw stadion - naar het voorbeeld van STVV en Stayen - liggen al even klaar, maar ook op sportief vlak is de bestuursploeg hard aan het werk. Volgens onze bronnen polsten de oranjehemden al bij Jens Naessens, Kevin Oris en Olivier Deschacht om de ploeg te versterken. 

Eerstgenoemde - die overigens ontkent dat er contact is geweest - is afkomstig uit Deinze en lijkt niet meteen geneigd om langer bij KVC Westerlo te blijven, terwijl Deinze met Oris de topschutter van de reeks - de spits is momenteel aan de slag bij Thes Sport en deed de netten al 21 keer trillen - wil inlijven.

Deinze droomt er bovendien van om van Deschacht de leider in de defensie te maken. Al lijkt dit een moeilijker verhaal. De voormalige aanvoerder van RSC Anderlecht wil immers nog een jaartje voetballen op het hoogste niveau en hoopt zelf dat Sporting Lokeren met 'Propere Handen' in 1A kan blijven.

Dé voorwaarde

Tot slot wordt er ook meteen aan een financiële injectie gewerkt. Zo zou Willy Naessens bereid zijn om hoofdsponsor te worden. De bouwwerken aan het nieuwe stadion beginnen binnenkort. Eén plus één is twee, denken we dan. Al is er natuurlijk één grote voorwaarde verbonden aan het hele verhaal: de promotie naar 1B. 

Redactie

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ SK Deinze
 
 
Reacties.