Belhocine beseft dat bekerzege KV Mechelen Anderlecht nog aan Europees ticket kan helpen: "In het leven gebeuren soms onverwachte dingen"


Foto: © photonews 03 mei 2019 14:44

RSC Anderlecht heeft nog vier speeldagen om iets te maken van play-off 1. Door de afloop van de bekerfinale en de mogelijke gevolgen van 'Operatie Propere Handen' heeft paars-wit de komende wedstrijden wel opnieuw iets om voor te spelen.

Als KV Mechelen nog uit Europa wordt geweerd in de nasleep van 'Operatie Propere Handen', kan ook het nummer vijf uit play-off 1 in de Jupiler Pro League nog de voorrondes van de Europa League in - al dan niet na het spelen van een barragewedstrijd tegen de winnaar van play-off 2.

"Dat KV Mechelen de bekerfinale heeft gewonnen, opent bepaalde perspectieven voor RSC Anderlecht", beseft Karim Belhocine op een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van dit weekend tegen Standard.

Alles aan doen om een Europees ticket uit de brand te slepen

"Ik was niet speciaal voor Mechelen, maar het opent perspectieven. Ik heb deze morgen tegen de groep gezegd dat er in het leven of in het voetbal soms onverwachte dingen gebeuren. Onze groep heeft een challenge nodig en door wat er nu allemaal is gebeurd, hebben we opnieuw een challenge."

"De vijfde plaats kan belangrijk worden en dus hebben we opnieuw een doel. We hebben nu opnieuw een doel: minstens vijfde worden. We gaan er het maximale uithalen om dat te realiseren en zo nog een Europees ticket uit de brand te slepen."

Beker van België \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.