KBVB vindt oplossing voor kluwen Europese tickets, maar onoverzichtelijkheid blijft en nog niet iedereen is akkoord

03 mei 2019 08:29

KV Mechelen won de Beker van België, met alle mogelijk gevolgen van dien als ze toch nog zouden veroordeeld worden in 'Operatie Propere Handen'. Wat met de Europese tickets? Er zou nu een oplossing zijn.

Volgens Het Laatste Nieuws zaten ze bij de KBVB samen om het probleem dat zich zou stellen met betrekking tot de Europese tickets te bekijken. 

De competitie zou gewoon zoals vooraf aangegeven blijven verder gaan, met een play-off tussen het nummer 4 van play-off 1 én de winnaar van play-off 2.

Oplossing?

Als KV Mechelen zijn Europees ticket dan nog zou kwijtspelen, dan is er volgende oplossing gevonden voor de hele zaak:

Als het nummer 4 de barragematch wint, zou het laatste ticket naar het nummer 5 uit de competitie gaan. Als de winnaar van play-off 2 wint, zou het laatste ticket naar het nummer 4 automatisch gaan en blijft de winnaar van play-off 2 met een iets 'hoger' ticket achter. De ploegen uit play-off 2 zouden sowieso zeker willen zijn, ook als ze verliezen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Sint-Truiden \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.