Entourage Verrips twijfelt niet: "Nu al het niveau om in Premier League eerste keeper te zijn"


Foto: © photonews 03 mei 2019 09:48

Michael Verrips heeft zich in de bekerfinale kunnen onderscheiden op het hoogste platform van ons nationale voetbal. Dromen van de Premier League is gewettigd, denkt ook zijn entourage. Wat uiteraard nog niet wil zeggen dat die overstap naar een Engelse club er nu al moet komen.

Voormalig Rode Duivel Marvin Ogunjimi was ploegmaat van Michael Verrips bij MVV. "Ik ben niet verbaasd dat Michael dit voor mekaar krijgt. Hij is een groot talent, dat merkte ik al op training. Hij boekte veel progressie op korte tijd en is een harde werker", somt onze landgenoot in HLN de kwaliteiten van de doelman op.

Ogunjimi raadt hem wel aan om zichzelf de tijd te geven om te groeien. "Als Mechelen mag promoveren, zou het voor hem de perfecte stap hogerop zijn. Ik weet dat de Premier League zijn grote doel is, maar eerst moet hij zich enkele jaren bewijzen aan de top in België."

De zaakwaarnemer van Verrips, Wessel Weezenberg, weet wel welk vlees hij in de kuip heeft. "Michael heeft een gezonde dosis zelfvertrouwen. Op zijn karakter kan hij bouwen. Ik geloof dat hij nu al het niveau heeft om in de Premier League eerste keeper te zijn bij een middenmotor. Maar dat wil niet zeggen dat hij nu al naar zijn droomcompetitie moet trekken."

Jaartje 1A als springplank

Eén ding is zeker: het vertrouwen van Weezenberg in de doelman is enorm groot. "Nog een jaartje in 1A zou de perfecte springplank zijn. Telkens als hij een stap hogerop gaat, ben ik bijna zeker dat hij slaagt." En gaat dat dan in 1A bij Mechelen zijn? "Dat zou ideaal zijn, maar door de omstandigheden is dat nog onzeker. Als een Belgische topclub een doelman nodig heeft, staat Michael zeker op hun verlanglijstje."

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.