"Zij zijn altijd achter ons blijven staan" en "Opnieuw een mooi statement": Hoe meer dan '40.000 Propere Handen' drijvende kracht waren achter succes Malinwa

03 mei 2019 18:23

KV Mechelen heeft het gedaan. Na een erg turbulent seizoen won het zowel de Beker van België als de titel in 1B. Wie steeds op post waren? De fans. Of hoe zij ook een belangrijke rol hebben gespeeld in de hele zaak.

Eerlijk? Toen we doorheen de fandorpen liepen voor de start van de finale, overviel ons al het gevoel dat er ook bij de supporters van Malinwa een ander soort drive zat dan bij die van Gent, net zoals dat ook bij de spelers het geval was. 

Dat is overigens met alle respect naar de fans van de Buffalo's toe, maar zo'n gevoel liegt zelden. De vorige keer dat zo'n gevoel me bekroop was in Cardiff in 2015 voor de EK-kwalificatiematch tussen Wales en België (1-0). Ook toen haalde de underdog het.

En ook voor Gent - Mechelen hadden we het al in de smiezen: de supporters - meer dan 40.000 propere handen sterk - zouden hun rol gaan spelen. Met een ferme knipoog naar de geschiedenis, naar de traditie en met dito gezangen.

Na de match gingen die van Mechelen dan ook opzichtig lang vieren met de supporters: "Het is gewoon hun aantrekkingskracht", aldus doelman Verrips achteraf. Na alles wat Malinwa dit seizoen over zich heen kreeg, werd het sowieso een dag van loutering en feestvieren - zelfs een verloren finale had daar weinig aan veranderd.

"Het is opnieuw een mooi statement na alles wat we over ons hoofd gekregen hebben dit seizoen. Iedereen wou ook een slecht beeld over ons creëren", aldus Tim Matthys achteraf. Hij én met hem coach Vrancken wilden dan ook de fans roemen.

Zij stonden altijd achter ons

"We hebben het samen gedaan, ook met de supporters. Ze hebben er ons al vaker doorheen gesleurd. Zoals geweten is hebben onze concurrenten het niet altijd even zuiver gespeeld naar ons toe ...", aldus de coach.

"En dan moet je vieren met de mensen die altijd achter ons zijn blijven staan, ieder moment, iedere second van de dag. Misschien zij als enigste zelfs."

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Mechelen \\ België \\ Wales
 
 
Reacties.