Merkwaardig incident na bekerwinst aan het licht gebracht door KVM-assistent Vanderbiest: "De bondsvoorzitter wou ons de beker zelfs niet komen geven"

04 mei 2019 18:04

In Studio Malinwa, de videopodcast van KV Mechelen, waren assistent Fred Vanderbiest en speler Nikola Storm uitgenodigd. Ze doen het relaas van de bekerfinale, maar op het einde komt Vanderbiest nog met een merkwaardig incident na de winst. "De bondsvoorzitter wou de beker zelfs niet geven."

Vanderbiest begon met aan te halen dat er wel het nodige gedaan is om KV Mechelen te destabiliseren. “Voor elke belangrijke wedstrijd kwam er wel iets boven”, aldus de T2 van Malinwa. “Of dat georkestreerd was of niet, ga ik in het midden laten. Op 30 april gaan ze effekes beslissen wie waar moet komen. Net één dag voor de bekerfinale. Alsof dat niet kan op 2 mei of 3 mei. Nee, dat moet op 30 april."

En na de bekerwinst kwam er een vreemde woordenwisseling tussen Vanderbiest en Pierre François, CEO van de Pro League. Die kwam de beker uitreiken. “Ik kon het weer niet laten met mijn grote mond”, aldus Vanderbiest. “Ik zei tegen Pierre François: dat doet u zeer he, die beker aan KV Mechelen te moeten gevenGe hebt gelijk, zei hij. Maar ik sta hier wel. De bondsvoorzitter (Gerard Linard) wilde zelfs niet komen. Normaal geeft die de beker af. Daar zou iedereen beter eens een keer bij stilstaan.”

Het bewuste fragment is te zien vanaf minuut 32...

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.