Wie is op zoek naar een Belgische targetspits? "Ik sluit niet uit dat ik mijn carrière in België afsluit"

04 mei 2019 09:01

Wie wil er een grote, sterke spits, die ook niet traag is? Dan kan je misschien een belletje geven aan Laurent Depoitre. De spits zijn contract bij Huddersfield loopt af en de 30-jarige aanvaller zoekt een nieuwe club. 

Depoitre heeft er een rotseizoen opzitten bij Huddersfield: degradatie en zelf nul keer gescoord. Maar nu wil hij weg. "Een sportief interessante club, plus een mooi salaris zou het beste zijn", zegt hij in HLN. "Misschien blijf ik in Engeland. Kies ik voor een goeie ploeg uit de Championship waar ik veel mag spelen - het voetbal bevalt me en ik voel me hier goed."

"Maar evengoed kan het een compleet ander kampioenschap worden. Ik ben me er namelijk van bewust dat dit wellicht mijn laatste langdurig contract wordt, wat maakt dat het financiële óók een belangrijke rol zal spelen. 't Is een cliché, maar een voetbalcarrière is kort. En pas sinds mijn 25ste, toen ik bij AA Gent tekende, verdien ik goed."

Verenigde Staten

En er zijn van die landen die goed betalen. "Ik heb het wel voor de Verenigde Staten. Dat zou echt top zijn. Ik ben er al verschillende keren op reis geweest. Ach, ik sta voor alles open. Ook voor China, ja. Waarom niet? Het is niet mijn prioriteit, maar als je zo'n voorstel krijgt, ga je toch eens nadenken? Zelfs al is het een totaal andere cultuur en weet je eigenlijk niet wat je er kan verwachten. Ik moet gewoon de pro's en contra's afwegen, als de interesse concreet wordt."

België? "Ik zou graag nog eens in België spelen. Alleen weet ik niet wanneer precies. Kijk, ik heb fantastische momenten meegemaakt in België. Ik sluit zeker niet uit dat ik mijn carrière in België afsluit. Het maakt niet uit bij welke club. Nu, de vraag is eerder: 'Wie zal me dan nog willen?'" 

Johan Walckiers

Premier League \\ Huddersfield Town
 
 
Reacties.