Origi doet Liverpool ontploffen met waanzinnig belangrijke goal in slotfase

04 mei 2019 22:50

Liverpool heeft zaterdagavond met 2-3 gewonnen op het veld van Newcastle. Het zag er nochtans lange tijd niet goed uit voor Liverpool.

Liverpool was na een kwartier op voorsprong geklommen dankzij Virgil van Dijk. Christian Atsu maakte snel gelijk, maar nog voor de rust bracht Mohamed Salah Liverpool opnieuw op voorsprong.

Na 54 minuten bracht Salomón Rondón de thuisploeg echter opnieuw langszij. Liverpool raakte in paniek en kwam niet meer aan voetballen toe.

Bovendien moest Salah na 73 minuten geblesseerd worden afgevoerd. Divock Origi kwam hem vervangen. Uiteindelijk was het de Rode Duivel die het verlossende doelpunt maakte. Origi kopte een vrije trap via Jamaal Lascelles in doel na 86 minuten.

Liverpool moest nog acht minuten extra tijd overleven, maar won uiteindelijk dus met 2-3. The Reds tellen nu twee punten meer dan Manchester City, dat maandag nog speelt.

De beslissing over de titel zal dus pas op de slotspeeldag vallen.