De fitste bankzitter van de Premier League en bij de Rode Duivels: "Ik wil mijn ploegmaats recht in de ogen kunnen kijken"

04 mei 2019 21:30

Simon Mignolet komt amper aan spelen toe bij Liverpool. Maar de doelman behoort - volgens de testen - wel bij de fitste spelers van de kern. Ploegmaat James Milner noemde hem zelfs de speler met de grootste professionaliteit die hij ooit zag. 

Om maar te zeggen dat Mignolet er alles aan doet om eindelijk een prijs te pakken met Liverpool, zelfs al staat hij niet op het veld. "Ik denk maar dat door mijn uiterste best te doen ik kan bijdragen aan het succes dat er misschien aankomt. Misschien win ik op het einde van de rit een medaille. Daar klamp ik me aan vast, ook al heb ik er in de wedstrijden niet toe bijgedragen", zegt hij in HBvL.

"Maar met of zonder titel: mensen binnen de club weten wat mijn waarde is geweest. Wat de buitenwereld denkt, daar koop ik niet veel mee. Daarom was het zo belangrijk wat Milner zei. Dat kwam van de kleedkamer. Voor die jongens doe ik het. Ik wil hen recht in de ogen kunnen kijken. Ik had evengoed een moeilijke kerel kunnen zijn die hen het leven zuur had gemaakt.”

Johan Walckiers

Premier League \\ Liverpool FC \\ Newcastle United
 
 
Reacties.