Na Robben neemt Bayern München ook afscheid van de 'Ribéry-era': 12 seizoenen, 8 titels en tal van andere prijzen


Foto: © photonews 05 mei 2019 15:22

Het wordt wennen. Vanaf volgend seizoen geen Arjen Robben en Franck Ribéry meer die het leven van hun tegenstander zuur maken bij Bayern München. 'Der Rekordmeister' maakte, na Robben, nu ook het afscheid van de Franse vleugelflitser officieel.

36 jaar is hij ondertussen. Voor een flankspeler is dat bijzonder knap als je op die leeftijd nog je rechtstreekse tegenstander knikkende knieën kan bezorgen. Nu gaan de wegen van het Franse woelwater en de Beierse topclub na twaalf seizoen uit elkaar. In die lange periode bouwde Ribéry aan een indrukwekkende erelijst. 

8 keer kampioen van Duitsland (met nog een negende titel in de pijplijn), vijf Duitse bekers, drie Supercups, één UEFA Supercup, één keer eindwinnaar van de Champions League, één keer WK voor clubs. Op individueel niveau trof hij 85 keer raak voor 'FC Hollywood'. In zijn eerste jaar in de Bundesliga werd hij ook uitgeroepen tot 'Voetballer van het Jaar'. 

Naast Ribéry kondigde Bayern München eerder ook al het afscheid van Arjen Robby aan. De Duitse topclub zal komende zomer fors moeten investeren om de leemte die beide oudgedienden gaan achterlaten op te vullen. 

Bundesliga \\ Bayern München \\ Hannover 96
 
 
 
Reacties.