Dury vernietigend voor zijn groep na blamage tegen Moeskroen

06 mei 2019 09:44

Zulte Waregem ging zondag met 3-0 onderuit tegen Moeskroen en dat was zeker geen overdreven resultaat. Het contrast met de 6-2 overwinning tegen Cercle Brugge vorige week was immens.

Trainer Francky Dury was dan ook furieus op zijn spelers. Vooral hun mentaliteit liet te wensen over volgens hem. "Als je niet gemotiveerd bent voor een wedstrijd, heb je voor de verkeerde sport gekozen. Dat kan niet", zei hij bij Sporza.

Het kon zelfs 6-0 geweest zijn!

"In mei worden de prijzen verdeeld. Als je het dan niet meer kan opbrengen, heb je een slecht seizoen gespeeld. Vorige week wonnen we met 6-2 van Cercle Brugge, nu werden we weggespeeld door de laatste. Dit wil ik zelfs niet verklaren." Moeskroen boekte tegen Zulte Waregem pas zijn eerste overwinning van PO 2.

"Zij toonden dat ze wel wilden winnen. Het eerste halfuur raakten we geen bal en na de dubbele wissel werd het alleen maar erger. In de tweede helft kwamen we er helemaal niet aan te pas. Het kon zelfs 6-0 geweest zijn", oordeelde Dury.

Door de nederlaag kwam Zulte Waregem niet dichter bij de rivaal uit Kortrijk. De Kerels zijn nu al zeker van deelname aan de finale van play-off 2.

Hannes Van Gael

Zulte Waregem \\ Moeskroen
 
 
Reacties.