Is 23,5 miljoen veel te veel voor Djenepo of kan hij de nieuwe Mané worden?

06 mei 2019 18:09

We moesten maandag toch twee keer lezen toen we het bericht over Djenepo lazen in Sudpresse: "Southampton doet bod van 23,5 miljoen euro op Djenepo". We legden het voor aan onze Standard-watcher en die plaatste alles in zijn context.

We vroegen aan Jordan Horwood, de Standard-watcher van Walfoot.be, of hij dat prijskaartje gerechtvaardigd vond. "Of hij het waard is? Ja, ik denk het wel, maar volgens mij is dat bedrag inclusief bonussen -die moeilijk te bereiken zijn?- en wie weet ook een percentje op een volgende transfer."

Transferrecord?

En toch, 23,5 miljoen euro blijft veel geld voor een speler van amper twinitg jaar die elf keer scoorde in 36 optredens. "Toch begrijp ik ergens wel dat hij de tweede duurste uitgaande transfer van de Jupiler Pro League ooit kan worden." Tielemans werd door Anderlecht aan Monaco verkocht voor 25 miljoen euro.

Hier en daar moet er nog wat geschaafd worden aan de Malinese flankaanvaller. "Hij kan nog veel bijleren op het gebied van positionering, offensieve keuzes en efficiëntie. Maar qua techniek… ik zie weinig spelers die zoals hem een mannetje kunnen passeren."

De nieuwe Mané

Djenepo heeft ondanks zijn jonge leeftijd al acht selecties voor de Malinese nationale ploeg achter zijn naam staan. "De laatste maanden doet hij me soms denken aan Sadio Mané. Hij staat nog erg ver van het niveau van de Senegalees, maar hij kan een topper worden als hij aan zijn regelmaat en efficiëntie schaaft."

"Hij heeft al veel vooruitgang geboekt in België, al denk ik dat het nog te vroeg is voor hem om de stap naar het buitenland te zetten. Toch is het geen verrassing dat er nu al zo’n bod binnenkomt. Southampton is immers de ploeg waar … Mané zich ontpopte tot sensatie."

Hannes Van Gael

Premier League \\ Standard \\ Southampton
 
 
Reacties.