Verschueren legt de plannen van Anderlecht met Verschaeren uit: "Gelukkig staan zijn ouders ook helemaal met hun voeten op de grond"

07 mei 2019 13:59

Yari Verschaeren werd gisteren verkozen tot Rookie van het Jaar. Na amper een half seizoen in de eerste ploeg van Anderlecht verkozen zijn collega-voetballers hem boven Sander Berge en Zinho Vanheusden. De hype rond de 17-jarige wordt enorm: "Ja, er wordt nu al aan zijn mouw getrokken."

Michael Verschueren weet dat hij de komende maanden weer heel wat telefoontjes gaat krijgen voor het toptalent, maar is absoluut niet van plan hem te laten vertrekken. Als hij niet gelyncht wil worden door een horde supporters lijkt dat ook het beste plan. "We hebben een project met Yari", liet Verschueren ons weten.

"Het is niet de bedoeling dat hij snel vertrekt. Volgend jaar blijft hij nog zeker en daarna bekijken we het van seizoen tot seizoen. We willen hem zo lang mogelijk houden. Gelukkig is de relatie met zijn ouders ook fantastisch en staan die mensen met hun voetjes op de grond. Ze gaan volledig mee in het plan dat we uittekenen voor Yari. En als het moment komt dat hij zich klaar voelt om te vertrekken, zullen we daar ook aan meewerken om hem de juiste club te vinden."

Yari bevindt zich qua stijl ergens tussen Tielemans en Hazard

Het goudhaantje wordt dus gekoesterd. Waarschijnlijk krijgt hij volgend seizoen ook het 'nummer 10' op zijn truitje. Rond hem wil Anderlecht een team uitbouwen. "Yari is aanvallender dan Tielemans en de vergelijking met Eden Hazard gaat ook nog niet op. Dat is nog dromen. Maar hij bevindt zich qua stijl ergens tussen die twee", vindt Verschueren. 

Maar dat hij een grote toekomst kan uitbouwen, daar is iedereen bij Anderlecht van overtuigd. "Hoe volwassen hij op zijn leeftijd al in het leven staat... Hij is een exceptioneel talent. Hij kan de carrière van Eden Hazard uitbouwen, alles is mogelijk voor Yari", besloot Verschueren. 

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.