Once in a lifetime? Divock Origi helpt Liverpool aan het 'Mirakel van Anfield Road' en schakelt kinderlijk Barcelona keihard uit


Foto: © photonews 07 mei 2019 22:56

Berichtje naar een grote fan van Barcelona vanavond om 18.44 uur: "Wat is het Engelse woord voor Remontada en waar ga je het aanschouwen?" We wachten nog op een antwoord en noemen het dan maar gewoon een Miracle. Dat van Anfield, zo u wil.

Een jaar geleden liet Barcelona in de Champions League een 4-1 voorsprong uit de heenwedstrijd in en tegen AS Roma nog uit handen glippen, tegen Liverpool mocht dat scenario zich niet herhalen na de 3-0 in Camp Nou.

Divock (2x)

Liverpool wilde in een gekke week alsnog de titel pakken in de Premier League en met een heksenketel op Anfield Road alsnog zorgen voor een tweede finale op rij in de Champions League. Maar: dat moest het doen zonder Mo Salah, die zich dit weekend blesseerde.

En dus stonden Shaqiri en Origi in de basis bij Liverpool, voor het eerst in maanden. Onze Rode Duivel was vorig weekend nog belangrijk gebleken met een late treffer in en tegen Newcastle United, ook tegen de Catalanen zou hij van goudwaarde zijn.

Mirakel

Na zes minuten was het namelijk al raak, dankzij Origi en even later kon hij zelfs bijna de score verdubbelen. Barcelona kreeg daarna enkele kansen om het zo belangrijke uitdoelpunt te maken, maar slaagde daar niet in. Rusten met 1-0.

Na de koffie ging het plots enorm snel. Wijnaldum was twee keer de afwerker van dienst en zorgde nog voor het uur plots voor een 3-0 tussenstand. Verlengingen? Neen, zeker niet. Tien minuten voor tijd waren enkel Trent Alexander-Arnold en Divock Origi wakker bij een corner, heel Barcelona stond even te slapen.

Als een bende preminiemen lieten ze zich zo verschalken. Rode Duivel Origi moest er even na zijn tweede doelpunt nog uit met een blessure, in vijf minuten extra tijd werd het nog nagelbijten in een bijzonder sfeervol Anfield Road. Het mirakel voltrok zich, in de finale wacht Tottenham of Ajax.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.