Titanenstrijd om Youri Tielemans: Engelse top en buitenlandse wereldploegen moeien zich


Foto: © photonews 08 mei 2019 19:11

"Sign him up!" De kreten galmen al weken door het King Power Stadium. Leicester City wil er alles aan doen om Youri Tielemans te houden, maar intussen is de concurrentie moordend geworden. Quasi de volledige top zes is immers ook gealarmeerd door zijn prestaties en de gesprekken zijn al opgestart.

Niemand wil een jong talent laten ontsnappen. Een terugkeer naar Monaco zit er absoluut niet meer in voor Tielemans, maar de Monegasken hebben uiteraard nog een woordje te zeggen in de transfer. Naar verluidt zouden ze zo'n 45 miljoen euro willen, maar het kan ook een opbodoorlog worden.

Hele top zes

Quasi de hele top zes uit de Premier League is wakker geschoten, want ze menen dat deze Tielemans overal kan meedraaien. Maar ook in het buitenland zijn een paar wereldploegen zich aan het roeren, horen we. In de Britse media verschenen de namen van de beide clubs uit Manchester reeds, maar ook Liverpool, Chelsea, Arsenal... De gesprekken zijn nu al volop aan de gang.

Tielemans heeft de clubs dus voor het uitkiezen, maar wil de volledige voorbereiding bij zijn nieuwe ploeg meemaken. Het zal nog weken duren vooraleer er duidelijkheid is, want de transfer is natuurlijk ook complex. De net 22-jarige middenvelder heeft de kwaliteiten voor de top, maar wil rustig alle pro's en contra's afwegen.

Talent en leider

Met zijn drie goals en vijf assists in twaalf matchen kan zijn belang voor Leicester amper onderschat worden. Tielemans is klaar voor elke uitdaging. Net zoals hij dat was toen ze hem bij Anderlecht van de U17 rechtstreeks overhevelden naar de A-ploeg. Kent u veel jongens die dat succesvol deden? 

Tielemans werd op zijn 16de niet enkel basisspeler, maar ook een steunpilaar van het toenmalige Anderlecht. Het verhaal gaat dat hij een paar maanden later ook al aanvaard werd als één van de leiders van dat team. En daar liepen jongens als Deschacht en Proto rond. Een rastalent en een leider, een zeldzame combinatie.

Premier League \\ Champions League \\ Europa League \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Chelsea \\ Barcelona \\ Leicester City \\ Eintracht Frankfurt
 
 
 
Reacties.