Wat heeft Ajax tot nu toe verdiend aan de Champions League?


Foto: © photonews 08 mei 2019 17:59

Ajax is aan een ongelooflijk seizoen bezig op het Europese toneel, en kan zich vanavond zelfs plaatsen voor de finale van het kampioenenbal. Bovendien lijkt het Europese succes hen geen windeieren te leggen op financieel vlak.

Ajax heeft dit seizoen al een slordige 90 miljoen euro verdiend hebben aan de Champions League: de kwalificatie voor de groepsfase bracht meteen al 15,25 miljoen euro op. En op basis van de prestaties van de laatste tien jaar kregen de Amsterdammers daar nog 18,7 miljoen bovenop.

Vervolgens leverden de successen in de groepsfase en de kwalificaties voor de opeenvolgende rondes in totaal zo'n 47 miljoen aan prijzengelden op, en uiteraard passeerden de Ajacieden ook nog langs de kassa dankzij ticketverkoop - die laatste post zou tot nu toe goed zijn voor zo'n 13 miljoen euro.

Wat bij eindwinst?

Als Ajax de finale zou spelen en de beker met de grote oren daadwerkelijk mee naar huis zou mogen nemen, zou de UEFA nog een bijkomende 22,5 miljoen bijschrijven op de rekening van de club uit Amsterdam: haar inkomstentotaal zou dan op zo'n 115 miljoen euro komen.

Dat zijn straffe bedragen, en met zo'n budget kan je al eens uithalen op de transfermarkt deze zomer. Want het staat natuurlijk in de sterren geschreven dat heel wat spelers van de Nederlandse topclub na dit seizoen een stapje hogerop willen, en een leegloop dreigt dan ook.

Champions League \\ Ajax \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.