Bondsvoorzitter Linard verklaart waarom hij weigerde de Beker aan KV Mechelen te overhandigen


Foto: © photonews 08 mei 2019 08:30

Fred Vanderbiest kwam er afgelopen weekend mee op de proppen: bondsvoorzitter Gerard Linard zou geweigerd hebben de bekertrofee uit te reiken aan KV Mechelen vorige woensdag. Linard zelf ontkent dat absoluut niet: "Ik heb het daar moeilijk mee."

Linard vindt de zege van KVM wel verdiend, maar... "Als bondsvoorzitter wil ik neutraal blijven. Ik heb daar Olivier Somers en Johan Timmermans gezien, zij moeten voor de disciplinaire organen van de bond verschijnen omdat ze vernoemd zijn in een zaak over mogelijke matchfixing. Ik vind het als bondsvoorzitter dan moeilijk om die mensen te ontmoeten en met hen champagne te drinken op de zege", zei hij aan HLN.

Dat KV Mechelen naar de burgerlijke rechtbank stapte is voor hem nog een slag in het gezicht. "Ik ben ontgoocheld, ja. De clubs moeten respecteren dat de disciplinaire commissie van de bond onafhankelijk is."

"Ik hoop nog altijd dat de beslissing over Mechelen in de bond voor 30 juni valt, niets zegt dat dat niet mogelijk zal zijn. Ik kan niet tegenhouden dat Mechelen naar de burgerrechter stapt. De Pro League heeft wel een reglement dat clubs verbiedt een burgerlijke procedure te starten, maar is dat wel legaal? We zullen zien wat het tribunaal over Mechelen beslist."

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.